De Omgeving

In de omgeving zijn volop mogelijkheden voor ontspanning

Fietsen met de fiets-knooppuntenroute

 Op 600 meter afstand van onze B&B ligt het fietsknooppunten netwerk. U komt tussen knooppunt 06 en 59 op dit netwerk. In de B&B is een route van de fietsknooppunten aanwezig, waarmee u uw route van te voren kunt plannen.

 

 

 

 

 

Wandelen met de wandel-knooppuntenroute

Onze B&B is gelegen tussen de wandelknooppunten 83 en 84. Ook van de wandelknooppuntroute is een kaart aanwezig.

 

 

 

 

 

 

Wandelen in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein is anno 1892 door de Zinkfabriek gesticht. Deze bijzondere fabrieksnederzetting is uitgegroeid tot een dorp met grote cultuurhistorische waarde.

Het dorp is op de tekentafel, onder de naam “Le Projet de Dorplein” door een van de oprichters van de fabriek, ontstaan en met het wel en wee van ‘de Zink’ meegegroeid. Veel van de authentieke kenmerken zijn bewaard gebleven. Het dorp Budel-Dorplein heeft een grote cultuurhistorische waarde en een prachtige natuur, uniek in Nederland met tientallen rijksmonumenten.

 

Wandelroute(s)

Vrijwilligers uit Dorplein hebben twee wandelroutes uitgezet. Eén van ca. 3,5 km en de andere van ca. 7 km.
Samen één grote wandelroute vaan ca. 10 km. De route loopt langs de historische plekken en monumenten en door de prachtige natuur. Meer informatie kunt u hier vinden.

 

Achelse Kluis:

Op de grens van Nederland en België is de Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de ‘Achelse Kluis’ gelegen. Naast de abdij is hier ook een herberg – brasserie, een brouwerij, een winkel en een tentoonstellingsruimte gelegen. Meer informatie vindt u op www.achelsekluis.org.

 

Cranendonck:

Op cranendonck kunt u de aftekening van het voormalige kasteel nog zien. Het kasteeltje en de boerderij zijn een bezienswaardigheid. In de omgeving lopen prachtige wandelroutes.

 

Smokkelmuseum:

Het Smokkelmuseum is gevestigd in hetzelfde gebouw als VVV Cranendonck, direct aan de Markt in het centrum van Budel. Het is een klein maar interessant museum, geopend tijdens de openingstijden van de lokale VVV maar buiten die tijden ook op afspraak.

Het Smokkelmuseum geeft met tentoongestelde voorwerpen van smokkelaars en Douane het verhaal weer van het smokkelen vanaf de oude tijd tot op heden. Tegen een kleine vergoeding is individuele bezichtiging mogelijk. Bij tijdige afspraak is een rondleiding door een gids tegen betaling mogelijk.